Projecten

Tijdens het schooljaar vinden er voor alle klassen heel wat activiteiten plaats, deze zijn vaak gebonden aan bepaalde lessen en variƫren van jaar tot jaar. Maar er zijn ook een aantal activiteiten die ondertussen een vaste waarde geworden zijn op onze school en waarmee wij onze leerlingen vertrouwd maken met de UNESCO-waarden.

Sociale Stage

Om onze leerlingen te vormen tot actieve burgers die hun plaats in de maatschappij willen opnemen, laten we onze zesdejaars een sociale stage doen. Tijdens deze stage trekken de leerlingen er wekelijks op uit om bij een hulpverstrekkende organisatie mee de handen uit de mouwen te gaan steken; huiswerkbegeleiding bij kansarme kinderen, thuishulp bij ouderen en hulpbehoevenden, meehelpen in een dienstencentrum voor kansarme moeders, etc.

Bekijk het filmpje hieronder!

Mini-onderneming

Als GO! For Business school zit het ondernemen in onze genen. Het is dan ook belangrijk dat we de leerlingen levensecht laten leren en hen laten kennismaken met het bedrijfsleven.

In samenwerking met Vlajo kunnen de leerlingen in een mini-onderneming functioneren die ze zelf starten, bijsturen en zelfs vereffenen. Niets is fictief, alles is echt, al worden aandelen, startkapitaal, bankrekeningen, het gekozen product of dienst, facturen, lonen enz. sterk gereduceerd in omvang en waarde. Een schooljaar lang oefenen de leerlingen de functie uit van gedelegeerd bestuurder, directeur, arbeider, aandeelhouder. De onderneming heeft geen eigen wettelijk bestaan maar functioneert als een vennootschap met aandelen. Ze raken veel meer vertrouwd met de fiscale en sociale wetgeving, de boekhouding, bedrijfseconomie en loonberekening.

Ze worden daarbij geholpen door adviseurs: leerkrachten en externe raadgevers uit het beroepsleven.